En kort introduktion til formuepleje

Indhold

formuepleje

Hvis du har en relativ stor sum penge stående, så kategoriseres det som en formue. Hvis du har en formue stående i banken, som du ikke plejer, så er det tid til at komme i gang! 

Formuepleje handler grundlæggende om at vækste din formue, så den stiger i værdi. Der er ingen grund til, at lade sin formue stå og samle støv. Derfor vælger mange at investere.

I denne artikel får du en kort introduktion til, hvad formuepleje er, og hvordan du kan vækste din formue ved at pleje den. 

Få det optimale ud af dine værdier

En formue som ikke plejes, kan i sidste ende med at blive mindre. Det skyldes, at penge hele tiden falder og stiger i værdi. Din formue kan for eksempel blive påvirket af inflation og andre økonomiske dyk på markedet. 

Mange danskere vil naturligvis gerne undgå at deres penge mister værdi, men det er faktisk de færreste, som får passet deres formue. Det kan skyldes mange ting. Måske ved man ikke hvordan, eller måske mangler man overskuddet til at gøre noget ved det – og det er forståeligt nok!

Formuepleje er en disciplin, som først kan læres. Mange allierer sig med rådgivere fra banken eller et professionelt firma, som er eksperter i formuepleje

Din formue er ikke kun din egen opsparing

Mange tror, at en formue kun er de penge, som man selv har sparet op, men en formue kan faktisk se meget forskellig ud. 

Det kunne for eksempel være:

  • Din pension
  • Dit hus
  • Dine aktier
  • Dit sommerhus
  • Din bil 
  • Med mere

Dine penge kan altså stå i mange forskellige ting. Formueplejer handler om at dine penge kan give størst mulig afkast, og det gør du gennem investeringer. 

Hvornår er formuen stor nok til at investere?

Det er et svært spørgsmål, for man kan investere i rigtig mange ting. Din bank eller rådgiver kan hjælpe dig med at vurdere, hvornår din formue er stor nok til, at du kan investere. Der er mange, som slet ikke er klar over, at de sidder med en relativt stor formue, som kan investeres. 

Et stort antal af danskere er altså kvalificerede til at formuepleje, men de får sjældent gjort noget ved det. Det koster ikke noget at spørge, hvis man er i tvivl. Hvis du sidder med en formue, så undersøg om du kunne kvalificere dig som investor på markedet. 

Professionel formuepleje

Hvis du står med en stor mængde penge, så kan det godt betale sig at investere i professionel formuepleje. Professionel formuepleje er en rådgiver, som hjælper dig med at vækste din formue bedst muligt. Dog skal du være opmærksom på, at professionel formuepleje også koster penge. Derfor kan det bedst betale sig, hvis du har en relativ stor formue stående.

Har du derimod ikke en betydelig stor formue, så kan det bedre betale sig at klare formueplejen selv. Du kan eventuelt modtage en billigere rådgivning gennem din bank eller måske spørge blandt venner og familie, som har erfaring med formuepleje. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *