Hvad er bubbletea lavet af?

Indhold

bubble tea

Bubbletea er en lækker kold te me små skinnende og søde perler i bunden. Selvom bubbletea er et forholdsvis nyt koncept i Danmark, så har det faktisk eksisteret i Asien siden 1980erne. Drikken kommer oprindeligt fra Taiwan, hvor rige forretningsmænd puttede sødt frugtsirup i kold te med is, og nød den lækre drink med de karakteristiske små bobler i.

Bubbletea er siden hen blevet adopteret verden over – også her i Danmark. Man kunne godt snydes til at tro at navnet kommer fra de små kugler i teen, men faktisk er drikken navngivet efter det boblende skum, som samler sig i toppen af drinken, efter den rystes.

Men hvordan er bubbletea opstået? Hvad er drikken lavet af? Og kan man selv eksperimentere med at lave den derhjemme? Vi har svarene til dig her.

Bubbletea fra scratch

Når du bestiller en bubbletea fra en cafe, så har du måske lagt mærke til, hvordan den laves. Først puttes der en kold væske i koppen, dernæst en farverig sirup og derefter rystes koppen grundigt igennem i en særlig maskine, før der puttes små bobler ned i teen. Voilar, så er der serveret bubbletea!

Der er tre ting, som du skal bruge, når du laver boba tea. Før det første skal du have en kold form for te, frugtsirup og naturligvis bobakugler.

Nogen vælger også at putte mælk i deres te, så den får en mere cremet konsistens. Dernæst fyldes koppen med isterninger og nydes iskold, hvilket gør drikken perfekt til en varm sommerdag.

Bobakugler – hvad er de lavet af?

Bobakugler kendes også som Tapiocakugler, og de kommer i forskellige smage og konsistenser. Nogle gange tygges de som en vingummi, andre gange er de fyldt med væske og springer i munden, når man bider i dem.

Bobakugler laves i alverdens forskellige smage. Det kan for eksempel være frugtsmage som mango, jordbær eller kokos. Bobakugler med frugtsmag er nok de mest populære af slagsen, men de findes også med for eksempel kaffe- eller matchasmag.

Kuglerne lave af cassava-plantens rod. I roden er der en form for stivelse, som pulveriseres, koges og overhældes med sirupvand for at give dem smag. Dette gør at stivelsen bliver geleagtig og sød.

Perlerne, som er fyldt med juice og popper i munden, er derimod lavet af stivelse fra cassava-plantens rod i kombination med frugtjuice.

Kan jeg selv lave bubbletea?

Ja, det kan du sagtens. Dog anbefaler vi ikke, at du selv giver dig i kast med at lave bobakugler. På asiatiske markeder eller online kan du bestille bobakugler eller tapiocaperler hjem til dig selv, hvilket er en hel del nemmere.

Det nemmeste er at lave bubbletea med frugtperlerne, fordi de ikke behøver behandles først. Her kan du bare hælde dem i et glas, blande dem med en sød te, og så er din bubbletea klar!

Tapiocaperlerne skal koges først og bløde op i en sirupslage, før de kan nydes. Men hvis du er frisk på en udfordring, og foretrækker tapiocaperler, så kan du sagtens give det et skud!

Hvad er godt webdesign

Brugervenlighed er en central komponent i godt webdesign. En hjemmeside skal være nem at navigere, så brugerne hurtigt kan finde de informationer, de søger. Dette

Read More »

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *