Sådan finder du den bedste kontorstol

Indhold

Kontorstole

Oplever du at være øm i lænd og ryg efter en lang dag foran computeren? Eller har du svært ved at finde dig tilpas, når du sidder ved skrivebordet? Så er det måske tegn på, at du ikke har den rette kontorstol. Læs her, hvordan du finder den bedste kontorstol til dit behov!

Hvis du bruger lang tid ved computeren, er et ordentligt siddemøbel altafgørende. Den spiller nemlig en vigtig rolle for, hvordan din krop har det efter en lang arbejdsdag. Og har du det forkerte siddemøbel på kontoret, kan det have store konsekvenser for både dit helbred og din produktivitet. Og din alderdom.

En forkert kontorstol kan resultere i rygsmerter, ømme håndled og hovedpine. Og hvis du sidder i det forkerte møbel i en lang periode, kan generne blive svære at komme af med. Sørg derfor for at vælge et siddemøbel, der passer til dine behov!

Brug penge på at få ordentlig kvalitet

Når du ser en kontorstol på tilbud til 300 kr., føler du dig sikkert fristet til at trykke på Køb-knappen. Men den beslutning vil du komme til at fortryde. Kvaliteten føler nemlig prisen langt hen ad vejen. Og hvis du ikke bruger penge nok, ender du med et dårligt produkt.

Det gør måske ikke meget, hvis du sjældent sidder på hjemmekontoret. Men hvis du derimod bruger et par timer eller mere i stolen om dagen, får det pludseligt stor betydning.

Prislejet for kontorstole spænder fra ca. 300 kr. til over 10.000 kr. Hvis du vil have en nogenlunde kvalitet, skal du dog af med mindst 2.000 kr. Køb desuden din stol fra en god forhandler, der er ekspert i kontormøbler som f.eks. iStol.

Vælg den rigtige type til dine behov

Der findes mange forskellige typer af kontorstole, og ikke alle vil opfylde dine behov. Overvej derfor, hvad du har brug for i et siddemøbel.

Bevæger du dig meget? Så kan du med fordel vælge en ergonomisk uden ryglæn. De er nemlig lavet til at give dig bevægefrihed og samtidigt sørge for, at du har den rette holdning.

Holder du mange møder over internettet? Eller skal du læse mange tekster igennem? Så er både komfort og ergonomi vigtig. Vælg f.eks. en kontorstol med ryglæn, der kan vippe. Samtidig er det vigtigt, at du finder en stol, som udover de ergonomiske indstillingsmuligheder, også understøtter såkaldt Active Sitting.

Det betyder, at sædet på stolen kan vippe til siderne og fremad. Derved er du altid sikker på, at du sidder med bækken og rygsøjle i en ret vinkel. Også selv om du hænger lidt til en af siderne på stolen. Det gør de fleste.

Prøv kontorstolen, inden du køber

Det allervigtigste når du investerer i en kontorstol, er, at du prøver den. Det er nemlig svært at vide helt præcist, hvad du har brug for på forhånd. Og måske finder du ud af, at dine behov er helt anderledes, end du oprindeligt troede.

Men det er ikke nok bare at prøve den i butikken. De fleste stole føles nemlig behagelige i butikken, men der sidder du også kun i dem i 5 minutter. Vælg derfor en forhandler som f.eks. iStol, som tilbyder dig en prøveperiode. På den måde kan du se, hvordan kontorstolen føles, når den rent faktisk er i brug.

Arbejder du meget foran computeren? Så er et godt siddemøbel lige så vigtig som en hurtig computer. Følg vores gode råd, og så skal du nok finde den rigtige stol til dine behov!

Økonomi
VisiGro

E-learning til din mobil

For de fleste er det ikke nyt at gøre brug af muligheden for at lære elektronisk, men stadig mange virksomheder er helt uanede omkring de

Read More »

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *