Lav din egen hjemmeside

Indhold

I dag er det faktisk så nemt at lave sin egen hjemmeside, så du næsten ikke behøver at få programmører ind over det og bruge penge på dem. Der er udviklet en masse smart værktøjer, som gør det muligt at bygge en hjemmeside uden nogen form for viden i kodning eller programmering.

Sådan starter du bedst muligt

Når man laver en hjemmeside, er det starten, der er altafgørende, når vi taler om at undgå dummefejl. Det er som regel også i starten, at man typisk laver en fejl, som kan være fatal, hvis ikke man har gjort det rigtigt fra start.

Som det allerførste skal du have fat i et domæne. Det er bedst at få fat på det, hvor du også bliver hostet af et webhotel. Det går som oftest meget mere gnidningsfrit at have det hele samlet et sted. Vælg gerne et domænenavn, der er nemt at huske og gerne også kan udtales på flere sprog. Når du har fået fat i et domænenavn samt webhotel, er det tid til at smøre ærmerne op og komme godt i gang med WordPress. WordPress er det mest anvendte verden over til at lave hjemmesider i.

Lige så snart du har fået WordPress installeret og har lavet en konto, kan nu gå i gang med at skabe selve indholdet på din hjemmeside. Alle WordPress hjemmesider har et tema. Et tema er opsætningen af din hjemmeside. Når du har valgt et tema, vil du have forskellige menuer og værktøjer. Hvert tema har noget unikt over sig. Vores favorit er Divi WordPress Theme, Elementor eller Kadence. Hvis du gerne vil have gode tips og tricks til, hvordan du kan få en billig hjemmeside, der fungerer optimalt, så skal du tage et kig på hjemmeside-guiden.dk og læse artiklen: Hvad koster en professionel hjemmeside.

Vigtigt at gøre så snart du har fået WordPress

Som vi nævnte til at starte med, så er det ekstremt vigtigt at gøre det rigtig fra starten af. Så snart du har adgang til WordPress skal du gå direkte til menuen ude i venstre side og klikke på ”indstillinger”. Herfra vælger du ”permalink”. Her skal du skifte permalink fra default til blog/post. På den måde vil dine URL’er komme til at hedde ”domænenavn.x/navnet-paa-dit-post” i stedet for ”domænenavn.x/id_nummer”. Du kan nemlig ikke lave det om undervejs, så det er vigtigt at gøre det, før du laver noget som helst på din hjemmeside.

Det næste er backups. Vores favorit er UpDraft. Søg på dette under plugins og du vil finde det præcise plugin. På den måde vil du kunne gemme alt hvad du har og gendanne det nemt og enkelt, hvis uheldet er ude.

Disse ting er noget som du bør gøre lige så snart du har adgang til WordPress. Der er mange andre ting som du kan lave om undervejs, men disse to er essentielle for en god start.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *