Kort og godt om lange tekster – så alle kan være med

Indhold

Tekstforfatning

Følgende er udarbejdet i samarbejde med siderne, der bliver linket til.

Hvordan finder man egentlig ud af at få skrevet nogle rigtige gode tekster til sin hjemmeside? Hvor lange bør teksterne være, og hvad skal man fokusere på af indhold? Har man bedre styr på teknikken, kan det være noget af en uoverskuelig udfordring at komme i gang med at skrive tekster.

Helt kort og godt er der dog nogle nemme huskeregler. For det første skal dine tekster være grammatisk korrekte. Den er desværre ikke op til debat, da grammatik er en af hjørnestenene inden for kvalitet. Derudover skal dit skrevne indhold være af en passende længde. Dit indhold skal både være langt nok til, at søgemaskiner ikke sorterer din hjemmeside fra, og samtidig skal det være kort nok til, at folk rent faktisk gider læse det.

Det kan alt sammen være meget at skulle huske på, men det er til at finde ud af med lidt hjælp. Her kan du få hjælp til at finde ud af, hvordan du får styr på at skrive gode, lange tekster til din hjemmeside.

Hvor langt er for langt, når det kommer til indhold?

Når det kommer til længden af indhold, måles det typisk i antal ord eller tegn på siden eller i artiklen. Dog kan det lige så vel måles på, hvor lang tid det gennemsnitligt tager en læser at komme igennem teksten.

Generelt holder Google meget af lange tekster. Dog skal du være opmærksom på, at Google og andre søgemaskiner altså ikke er så nemme at snyde. Derfor skal alt dit indhold være naturligt og ikke kopieret fra andre sider. Hvis du skriver en masse meningsløst pladder, som ikke har relevans for din side og dine besøgende, scorer du altså ikke nogen point hos Google.

Vil du gerne have fat i dit publikum, skal du selvfølgelig også have god information ud. Det skal være klart for læseren, hvad du forsøger at formidle, ligegyldigt om du skriver en blog, sælger noget via en webshop eller noget helt tredje. Et eksempel på en hjemmeside, der forstår at informere sine læsere, er 3bustilbud, som udlejer busser og chauffører. Her kan du se deres hjemmeside, som måske kan give dig noget inspiration til langt og ikke mindst berigende indhold.

Få styr på søgeordene

Hvis du gerne vil have, at dit publikum skal kunne finde dig, skal du have fat i de rigtige søgeord. Man behøver ikke en lang uddannelse eller meget erfaring for at finde nogle grundlæggende søgeord for sin hjemmeside samt for den individuelle tekst på ens undersider. Du skal blot stille dig selv spørgsmålet: ”Hvad ville jeg søge på, hvis jeg gerne ville finde netop min hjemmeside?”

Sælger du eksempelvis strikket tøj? Så kan strik, hjemmestrik og strikketøj være gode søgeord at tage udgangspunkt i. Når du skriver dine lange (og korte) tekster, skal disse søgeord altså bruges med jævne mellemrum, eksempelvis mindst én gang pr. 100 ord.

Hvis du gerne vil se et godt eksempel på en hjemmeside, der har styr på sine søgeord, kan du tjekke Produktzoom ud. Det er en hjemmeside, der laver test af forskellige produkter til hjem, have og lignende. Se mere ved at klikke på linket, så du kan få en fornemmelse for, hvordan det kan gøres.

Uncategorized
admin

iPads som arbejdsredskab

En ipad kan bruges til meget mere end at streame Netflix hjemme på sofaen. Den kan være et vigtigt arbejdsredskab, som du kan gøre brug

Read More »

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *