Hvordan kan man blive advokat?

Indhold

For at blive advokat, kræver det en bachelor- og kandidatuddannelse i Jura fra et af landets universiteter. Dernæst, skal man igennem en del års erfaring, før man til sidst kan kalde sig advokat. I denne artikel gennemgår vi, hvordan man kan blive advokat.

Bachelor i Jura

Før du søger ind på en bachelor i Jura, er det som oftest altid lettere, hvis man kommer fra en gymnasial baggrund, så du kan undgå at supplere fag op til at nå adgangskravene for jurastudiet. På jurastudiet på Københavns Universitet, er der ansøgningsfrist en gang om året. Her har du mulighed for at søge kvote et, som udelukkende er baseret på dit karaktergennemsnit. Du kan også vælge at søge kvote to, hvis ikke dine karakterer rækker til det forholdsvis høje adgangskrav. Kvote to betyder, at du søger en med dit karaktergennemsnit, men også dine erfaringer såsom relevant erhvervserfaring, som stiller dig stærkere på jurastudiet. Tidsfristerne er forskellige alt afhængigt, hvilken kvote du søger ind på. Tjek derfor op med dit ønsket universitet. Inden du søger ind, skal du nok gøre dig lidt research, da det er hårdt arbejde at blive advokat.

Læs også vores artikel: Kontorartikler med eget logo på

Kandidat i Jura

Med en bachelor i jura, kan du blive jurist, men skal du hele vejen, skal du tage en kandidat ovenpå din bachelorgrad. Ansøgningsprocessen er en del lettere her. Når du ansøger din kandidat, skal du blot udfylde en formular, som er samme formular som det du søgte din bachelor. Denne gang har du dog fortrinsret. Det betyder, at du ikke skal kæmpe om pladsen med alle mulige andre, så længe du har et rimelig fornuftigt karaktergennemsnit. Når du har fuldført uddannelsen, kan du ansættes af et etableret advokatfirma. Sådan bliver du advokat i store træk.

Hvad er godt webdesign

Brugervenlighed er en central komponent i godt webdesign. En hjemmeside skal være nem at navigere, så brugerne hurtigt kan finde de informationer, de søger. Dette

Read More »

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *