Derfor benytter mange stadig pladespillere

Indhold

Selvom vi lever i en digital tidsalder med et væld af muligheder for streaming af musik, er der flere og flere musikelskere, der vælger at lytte til musik på en pladespiller. Det er der rigtigt mange gode grunde til, for de mange valgmuligheder og den lette adgang til alt musik på internettet kan nemlig nogle gange være en hæmsko for det nærvær og den håndgribelighed, der nogle gange skal til for for alvor at kunne værdsætte musik. Her er tre gode grunde til, at pladespilleren er på vej tilbage.

Håndgribelighed

plader og pladespillere er håndgribelige materielle ting, som man kan røre ved. Der er en helt speciel fornemmelse ved at tage en plade frem fra en hylde, kigge på dens cover, trække pladen ud, sætte den på maskinen og lade en pladespiller pickup sænke sig nedover den.

Hele denne taktile og visuelle oplevelse får man ikke, når man trykker start på en streamingtjeneste. Derfor kan der være noget meditativt og håndgribeligt ved at lytte til musik på denne lidt mere gammeldags måde.

Der er også noget helt specielt ved at observere en pladespiller pickup. En pladespiller pickup er en lille nål, der er fastgjort til en arm på maskinen. En pladespiller pickup lægger ovenpå pladen, mens den snurrer rundt på maskinen. En pladespiller pickup registrerer så de små variationer i konturerne på pladen, og omsætter dette til vibrationer, når pladen snurrer rundt. Disse vibrationer bliver så omsat til lyd, som vi opfatter som musik.

Der er noget fængslende ved at observere en pladespiller pickup omdanne vibrationer til lyd. Når vi kigger på den, kan vi se omdannelsen ske for øjnene af os.

Det stimulerer vores lyst til at samle

Mange mennesker holder af at samle på de ting, de elsker. Derfor kan det være dybt tilfredsstillende at samle på de plader, man holder rigtigt meget af, også selvom musikken kan høres på internettet, uden at man nødvendigvis ejer pladen.

Når man har en fysisk plade, kan man tage den frem og kigge på den. Den kan også udgøre et samtaleemne, når man har gæster på besøg. Den kan også udgøre en dekoration i et rum.

Vi har brug for ting omkring os

I de sidste ti til tyve år er rigtigt mange forskellige maskiner blevet gjort overflødige, fordi deres funktion kan varetages af en computer eller en telefon. Det betyder, at mange mennesker helt generelt omgiver sig med færre ting, de skal bruge til noget. Det er nemlig langt hen ad vejen computeren, der er vores primære værktøj.

Mennesker har dog brug for at have et sanseligt forhold til verden. Vi har brug for at forholde os taktilt til verden omkring os, og at arbejde med fysiske objekter i verdenen. Derfor er der mange, der finder det terapeutisk og meget stimulerende at samle på plader og at lytte til dem. For mange mennesker er det en social aktivitet, hvor man har en lille klub sammen, hvor man lytter til pladerne sammen.

Hvad er godt webdesign

Brugervenlighed er en central komponent i godt webdesign. En hjemmeside skal være nem at navigere, så brugerne hurtigt kan finde de informationer, de søger. Dette

Read More »

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *