Alkoholsnakken på arbejdspladsen kan være nøglen til at knække misbruget

Indhold

alkoholbehandling

Alkoholmisbrug er desværre en alt for hyppig sygdom herhjemme i Danmark. Det er ikke, fordi vi ikke kender til alkoholbehandling i København. Kendskabet til behandling får vi fra en tidlig alder. 

Problemet er, at vi ikke tager tilbuddet. Vi er tilvante den alkoholkultur, vi er vokset op i. Og den danske tillader en hel del alkohol indenbords. 

For din virksomhed betyder det, at du skal være opmærksom på, om dine ansatte trives eller om alkoholen måske har fået grebet på den. Har den det, skal alkoholbehandling i København måske have et besøg. 

Hvem skal starte snakken? 

Udfordringen med alkohol på arbejdspladsen er ofte, at ingen ved eller har lyst til at starte den ubehagelige samtale på jobbet. I stedet har man lyst til bare at lade det passere.

Vi gør det samme til familiefødselsdagen, vi gjorde det samme på studiet, i vennekredsen osv. Alt for sjældent tør vi tale om den kæmpe elefant, der er i rummet. Det handler meget sjældent om, at vi ikke ser elefanten – for selvfølgelig gør vi det. 

Hvad skal du så gøre? Som virksomhedsejer skal du sætte rammerne for, at der er plads til disse samtaler og undgå at alkoholkulturen i virksomheden bliver for voldsom. 

Tømmermænd på arbejdet er ikke bare ineffektivt og uacceptabelt, det kan også være et faresignal. 

Læs mere her, hvis du er virksomhedsejer og vil vide mere om alkoholbehandling i København. 

Samtalen skal have lov til at starte på arbejdspladsen, for her bruger vi størstedelen af vores timer som mennesker. Det er her, man oplever problemet. Derfor skal man ikke sky væk eller lukke samtalen ned, skulle den opstå. Åben i stedet op for, at der kan tales om alkohol på arbejdspladsen. 

Ikke mange hjælpende hænder tilbage

Alkohol kan ødelægge liv. Det kan helt bogstaveligt ødelægge livet, så årene bliver kortere, inden træskoene skal stilles. Det kan også ødelægge livet ved, at man mister sine venner, bekendte, ikke ser sin børn eller ægtefælle. 

Det er ikke bare en uheldig konsekvens, det er ødelæggende for personens liv. 

Derfor er det ikke sikkert, at den alkoholiserede på arbejdet har nogle hjælpende hænder tilbage. Arbejdet er det eneste, der står tilbage, som bare ikke må mistes. Derfor er vigtigt, at arbejdet bibeholdes, og at der er gode kolleger, som tør række ud, når de andre hænder er forsvundet. 

Vi lever i en stærkt alkoholiseret kultur

Alkohol er i vores DNA som dansker – helt bogstaveligt. Al forskning peger på, at man har tendens til at drikke mere, hvis ens forældre også drikker meget. I vores lille land drikker de fleste forældre, de fleste børn og ændringen er svær at få øje på.
Dog sker det stille og rolig. Der er taget store indgreb i vores alkoholkultur. Det er ikke kun ved alkoholbehandling i København og andre behandlinger. Det er ved, at vi har turdet tale om og ændre de vaner og den kultur, vi er vokset op med. 

Alkoholbehandling i København er den sidste udvej. Den store forandring skal vi alle sammen i fællesskab stå for.

bubble tea
Generelt
admin

Hvad er bubbletea lavet af?

Bubbletea er en lækker kold te me små skinnende og søde perler i bunden. Selvom bubbletea er et forholdsvis nyt koncept i Danmark, så har det faktisk

Read More »

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *