Hvordan lægger jeg et billede ud på min wordpress webside?

Tilføj billeder i din tekst

Tilføj et billede i din tekst - tryk på Tilføj medier over tekstboksen.Når du har åbnet en tekstboks klikker du i teksten der, hvor du gerne vil indsætte et billede.

Tryk herefter på Tilføj medier-knappen.

Du kan nu enten vælge et billede, der allerede er uploadet til serveren eller uploade et nyt, der ligger lokalt på din computer.

Vælg et eksisterende billede.Vælg et eksisterende billede

Klik på det billede, du gerne vil tilføje i teksten. Et blåt flueben ved et billede, viser at det billede er valgt.

Upload et billede fra din computer.Upload et nyt billede

Tryk på Upload filer og herefter Vælg filer i midten af skærmen. Find nu frem til det billede, du gerne vil lægge op og vælg det. Systemet vil nu gå igang med at overføre billedet. Det kan tage lidt tid, alt efter størrelsen af dit billede og kvaliteten af din internetforbindelse.

Ændre indstillingerne for et billede.Når et billede er valgt, vil du kunne ændre i indstillingerne for visningen af billede. Skal det vises til højre eller venstre for teksten? Skal det være centreret? Skal det linke til en større udgave af billedet og hvor stort skal det egentlig være?

Systemet laver flere versioner af dit billede, når det bliver uploadet. Der bliver lavet et lille thumbnail, et billede i medium størrelse, et stort og hvis originalbilledet var meget stort, også et billede i fuld størrelse. Vær opmærksom på, hvilken størrelse du vil bruge på siden. Jo større et billede er, jo længere tid tager det at loade på siden.

Når indstillingerne er på plads, tryk på Indsæt i indlæg.

Tryk derefter på udført, og derefter Opdater-knappen. Dette skal altid gøres for at gemme dine ændringer.

Opret et galleri

Tryk på knappen Tilføj medier.Det er muligt at opsætte et galleri i WordPress. Det eneste du skal gøre er blot at vælge billederne og måden, hvorpå de skal vises.

Åben den tekstboks, hvor galleriet skal være. Tryk på Tilføj medier, som du normalt gør, for at indsætte et billede.

 

Klik på Opret galleri i venstre menu.Der vil nu komme en ny boks frem, hvor du kan se alle de filer, du tidligere har lagt op.

I venstre side er der en lille menu. Her skal du trykke på Opret galleri.

Når Opret galleri er valgt kan du nu enten uploade nye billeder eller vælge dem, der allerede er lagt op.

Klik på billederne for at vælge dem. De valgte billeder vil have et blåt flueben i højre øverste hjørne.

Når du har valgt dine billeder trykker du på Opret nyt galleri - du finder denne knap i nederste højre hjørne af boksen.

Ændre rækkefølgen af billederne i dit galleri ved at trække dem på plads. Klik på et billede - hold musen inde mens du trækker i billedet.

Du kan nu ændre rækkefølgen af dine valgte billeder ved at klikke på hver af dem - hold musen inde mens du trækker dem på plads.

Indstillingerne for dit nye galleri.Visningen af dine billeder er vigtig. Tilpas indstillingerne efter størrelsen af billederne, antallet af billeder og hvor meget plads der er på siden.

Du kan altid ændre indstillingerne igen bagefter, hvis du lige vil se, hvordan det ser ud først.

Tryk på Indsæt galleri, når du er færdig med at tilpasse indstillingerne.Tryk på Indsæt galleri, når du er færdig med at tilpasse indstillingerne. Galleriet vil nu blive sat ind på siden.

Tryk på Opdater-knappen for at gemme dine ændringer og derved se dem ude på siden.